Etsin SOPIVIA AUTON MATTOJA:

Uusi! Automaatteja varten Mercedes W107 SL (cabriolet) 1971-1989

Uusi! Automaatteja varten Mercedes W107 SL (cabriolet) 1971-1989

Vuosina 1971-1989 valmistettu ikoninen avoauto Mercedes W107 SL on edelleen ylellisyyden ja tyylikkyyden symboli maantiellä. Tähän pitkään tuotantosarjaan kuului sekä R107 roadster että C107 coupé, mutta ennen kaikkea avoautoversio on valloittanut autoharrastajien sydämet kaikkialla maailmassa. Ajattoman muotoilunsa, edistyksellisen tekniikkansa ja erottamattoman Mercedes-laatunsa ansiosta W107 SL on edelleen keräilijöiden ja klassikkoautojen harrastajien arvostama.

Kun Mercedes W107 SL esiteltiin vuonna 1971, sitä kehuttiin heti sen hienostuneista linjoista ja vaikuttavasta ulkonäöstä. Pitkän konepellin, leveän säleikön ja aerodynaamisen korin muotoilu oli lahjakkaan Mercedes-suunnittelijan Friedrich Geigerin käsialaa. Auto ei vain huokunut ylellisyyttä, vaan tarjosi myös käytännön etuja, kuten suuren tavaratilan ja mukavat istuimet. Laadukkaalla nahalla ja hienolla puulla sisustettu sisustus korosti tämän avoauton ensiluokkaista luonnetta.

Konepellin alla W107 SL tarjosi useita tehokkaita moottoreita. Markkinoille tultaessa valittavana oli kuusi- ja kahdeksansylinterisiä moottoreita 2,8-litraisesta suorakuutosmoottorista myöhempien mallien vaikuttavaan 5,6-litraiseen V8-moottoriin. Nämä moottorit tarjosivat paitsi tasaisen ja tehokkaan ajon myös Mercedeksen tunnetun luotettavuuden. SL oli varustettu edistyksellisellä jousituksella ja jarrujärjestelmällä, jotka takasivat erinomaisen pidon ja ajomukavuuden.

Tuotantovuosiensa aikana W107 SL:ään tehtiin useita päivityksiä ja parannuksia, sekä teknisiä että esteettisiä. Vuonna 1980 auto sai kasvojenkohotuksen, joka sisälsi uudet puskurit ja kevytmetallivanteet. Päivitetyt moottorit täyttivät tiukemmat päästönormit suorituskyvystä tinkimättä. Myös turvallisuuteen kiinnitettiin huomiota, joten SL:ään asennettiin ABS-jarrut ja turvatyynyt, mikä oli tuon ajan urheiluautolle innovatiivista.

Mercedes W107 SL ei saanut ainoastaan arvostelumenestystä, vaan se nautti myös suurta suosiota julkkisten ja kuninkaallisten keskuudessa. John Lennonin, Frank Sinatran ja Iranin shaahin kaltaiset kuuluisat omistajat korostivat kaikki tämän avoauton asemaa. Autolla oli myös merkittävä rooli lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, mikä vahvisti entisestään sen ikonista asemaa.

Nykyään Mercedes W107 SL on edelleen haluttu klassikko. Sen ajaton muotoilu ja vankka tekniikka tekevät siitä entisöintiprojektien ja klassikkorallien suosikin. Hyväkuntoisten mallien arvo nousee jatkuvasti, mikä osoittaa tämän poikkeuksellisen auton jatkuvan vetovoiman ja arvostuksen. W107 SL:n omistajat voivat luottaa ihaileviin ja arvostaviin katseisiin kaikkialla.

Lyhyesti sanottuna Mercedes W107 SL edustaa autoteollisuuden aikakautta, jolloin tyyli, suorituskyky ja laatu kulkivat käsi kädessä. Sen perintö elää edelleen autoharrastajien ja keräilijöiden sydämissä, jotka arvostavat edelleen tämän klassikkoauton ajatonta kauneutta ja ajokokemusta. W107 SL on edelleen autojen luokan ja hienostuneisuuden erehtymätön symboli, olipa kyse sitten kesäajelusta avoautolla tai tyylikkäästä esiintymisestä vintage-tapahtumassa.

Meillä on mallistossamme juuri tähän autoon sopiva malli.