Etsin SOPIVIA AUTON MATTOJA:

Uusi! Automaatteja varten Ford Capri MK III 1978-1986

Uusi! Automaatteja varten Ford Capri MK III 1978-1986

Vuosina 1978-1986 valmistettu Ford Capri MK III on auto, joka on saavuttanut ikonisen aseman sekä automaailmassa että harrastajien keskuudessa. Capri MK III esiteltiin urheilullisena coupé-mallina, joka erottui selkeistä linjoistaan ja tehokkaista moottoreistaan. Sitä pidetään usein Capri-malliston hienoimpana kehityksenä. Tämä auto ilmentää aikakautta, jolloin ajamisen ilo ja tyyli olivat etusijalla, ja se on vuosien varrella kerännyt uskollisen fanijoukon.

Ford Capri MK III esiteltiin aikaisemman Capri MK II:n jatko-osana, johon oli tehty joitakin huomattavia visuaalisia ja teknisiä parannuksia. MK III:n muotoiluun kuului matalampi ja leveämpi profiili, aggressiivisempi säleikkö ja urheilullisemman ulkonäön aikaansaavat spoilerit. Sisätiloissa Capri tarjosi mukavat sisätilat, joissa oli urheilulliset istuimet ja kuljettajaan keskittyvä kojelauta, mikä lisäsi yleistä ajokokemusta.

Konepellin alla Capri MK III tarjosi useita moottorivaihtoehtoja 1,3-litraisesta nelisylinterisestä tehokkaaseen 3,0-litraiseen V6-moottoriin. Nämä moottorit varmistivat, että Capri pystyi vastaamaan erilaisiin ajotyyleihin ja -mieltymyksiin taloudellisesta kaupunkiajosta suorituskykyiseen ajamisen iloon. Harrastajien keskuudessa suosituimpia moottoreita olivat usein polttoainesuihkutettu 2,8-litrainen V6, joka tarjosi erinomaisen tasapainon tehon ja luotettavuuden välillä, sekä harvinaisempi 3,0-litrainen Essex V6, joka tunnettiin raa'asta voimastaan ja vaikuttavasta suorituskyvystään.

Maantiellä Ford Capri MK III tarjosi ajokokemuksen, joka oli sekä dynaaminen että mukava. MacPherson-jousilla varustettu etujousitus ja jäykällä akselilla ja lehtijousilla varustettu takajousitus tarjosivat vakaan käsiteltävyyden ja tasaisen ajon. Tämän ansiosta Capri soveltui paitsi mutkaisille maateille myös pitkille valtatiematkoille. Ohjauksen tarkkuus ja moottoreiden teho tekivät jokaisesta ajosta nautinnon.

Suorituskykynsä lisäksi Ford Capri MK III oli tunnettu myös monipuolisuudestaan. Sen tilavat sisätilat ja suuri tavaratila tekivät siitä käytännöllisen valinnan päivittäiseen käyttöön, kun taas sen urheilulliset ominaisuudet ja ikoninen muotoilu tekivät siitä suositun valinnan autoharrastajien ja keräilijöiden keskuudessa. Capri oli auto, joka tarjosi sekä tyyliä että toiminnallisuutta, mikä teki siitä ainutlaatuisen luokassaan.

Ford Capri MK III:n tuotanto päättyi vuonna 1986, mutta tämän ikonisen auton perintö elää edelleen. Monet yksilöt ovat säilyneet ja keräilijät ympäri maailmaa vaalivat niitä. Capri MK III nähdään usein autonäyttelyissä ja ralleissa, joissa se kerää ihailua sekä vanhoilta että uusilta autoharrastajasukupolvilta. Ajattoman muotoilun, tehokkaan suorituskyvyn ja unohtumattomien ajokokemusten yhdistelmä takaa, että Ford Capri MK III:lla on pysyvä vaikutus autojen historiaan.

Nykyään Ford Capri MK III on edelleen symboli autoteollisuuden menneestä aikakaudesta, jolloin ajamisen ilo ja henkilökohtainen tyyli olivat autonostajien tärkeimmät vaikuttimet. Olipa kyseessä sitten huolellisesti kunnostettu yksilö tai alkuperäinen latolöytö, Capri MK III on edelleen inspiraation ja nostalgian lähde kaikille, jotka saavat tilaisuuden kokea sen läheltä.

Meillä on mallistossamme juuri tähän autoon sopiva malli.